Arthur&Ellen-85.jpg

OVER ARTHUR

Arthur Kerklaan begon op 10 jarige leeftijd met zijn studie trompet in de 'jong talentklas' aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. 

In de vooropleiding kreeg hij les van Beatrijs Korevaar. Eerste en tweede fase studeerde hij af bij Huug Steketee, solotrompettist van het Residentie Orkest. 

 

Van 2002 tot 2005 werkte Arthur als solotrompettist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens te Amersfoort. In 2007 was hij als 1ste trompettist te gast bij het Seoul Philharmonic Ochestra in Zuid Korea o.l.v. dirigent Myung Whun Chung. 

Ook speelde hij bij vele grote musicalproducties van Joop van den Ende, waaronder Belle en het Beest, Ciske de Rat, Mary Poppins en Billy Elliot.

 

Vanaf seizoen 2010/2011 is hij in vaste dienst als trompettist bij PHION Orkest van Gelderland & Overijssel te Enschede.

Verder speelt Arthur als freelancer bij bijna alle orkesten in Nederland, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Noord Nederlands Orkest, Radio Filharmonisch Orkest en Philharmonie zuidnederland. 

Hiernaast heeft hij regelmatig masterclasses gevolgd o.a. bij Pasi Pirinen, Florian Klingler, Jouko Harjanne en Guido Segers. 

 

Als veelzijdig trompettist is Arthur ook actief binnen verschillende ensembles en als kamermusicus. Zo is hij regelmatig te horen met o.a. organist Ton van Eck en pianist Wim Voogd, maar ook is hij lid van trompetkwartet "C4", lichte muziek ensemble "Lite" (van het Orkest van het Oosten) en de Neo-fanfare "9x13". Sinds 2019 is hij vaste trompettist van het Asko|Schönberg Ensemble.

 

Tot slot is Arthur geregeld als solist te gast bij diverse orkesten in binnen- en buitenland en een graag geziene gast bij het tv-programma 'Nederland Zingt'.